Gasfles voor skottelbraai

Als je een skottelbraai wilt kopen, dan heb je natuurlijk ook een gasfles voor de skottelbraai nodig. Even een kijkje in de kampeerwinkel en je leert al snel dat er een ruime keuze is aan allemaal verschillende gasflessen. Maar, wat is nou een geschikte gasfles voor een skottelbraai? Grappig genoeg zijn ze dat in principe allemaal. Elke gasfles, hoe groot, klein, licht, zwaar ook is een geschikte gasfles voor een skottelbraai.

Echter kan je niet zomaar elke gasfles voor een skottelbraai gebruiken. Hiervoor zijn in sommige gevallen verloopstukken die de aansluiting van de gasfles voor de skottelbraai geschikt maken. De skottelbraai heeft in de meeste gevallen een drukregelaar met een zeer algemene aansluiting welke zonder meer op de meeste gasflessen te gebruiken is zonder verloopstukken, maar het verdient toch aanbeveling als je een gasfles voor de skottelbraai gaat kopen dit even te controleren. Het is zo vervelend als je thuis komt en weer terug moet voor een koppelstuk omdat het niet past.

Koppelstukjes maken elke gasfles geschikt voor de skottelbraai, ongeacht wat voor aansluiting er op zit. Als je op vakantie gaat verdient het dan ook de aanbeveling om een aantal gangbare koppelstukjes mee te nemen als je in het buitenland van plan bent een gasfles te kopen. Zo loop je het minste risico met de verkeerde aansluiting op een gasfles voor de skottelbraai terug te komen.